به گزارش مشرق، فرزاد موتمن كارگردان سينما در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: علت اصلي كاهش توليد، افت كيفي فيلم ها و درگيري ها و كشمكش هاي اخير سينما به وابستگي اين صنعت به سرمايه هاي دولتي و فعال نبودن بخش خصوصي در اين عرصه برمي گردد.
وي ادامه داد: يك نوع بروكراسي در اطراف بودجه هاي دولتي وجود دارد كه مديران فرهنگي را در تشخيص براي تخصيص هزينه ها به فيلم ها دچار مشكل مي كند و اساس جنگ، نزاع و دعواهاي اخير سينما همين نوع عملكرد و تشخيص است.
اين كارگردان افزود: اقتصاد ناكارآمد در كشور همه صنايع به خصوص سينما را گرفتار خود كرده و سينما با قرار گرفتن در يك بلا تكليفي ميان خصوصي شدن و دولتي بودن دچار آشفتگي هاي فراوان شده است. سينماي ايران بايد به طور كامل يا خصوصي يا دولتي شود و مسئولان دولتي نيز بايد با داشتن يك نگاه يكسان به فيلمسازان عادلانه رفتار كنند.
موتمن خاطرنشان كرد: اين درگيري ها و كشمكش هاي اخير از ابتدا نيز در سينماي ايران وجود داشته اما در سال 91 اين مسائل خشن تر و علني تر نسبت به سال هاي گذشته به خود گرفته است.
بلاتكليفي سينما در خصوصي يا دولتي بودن و به دنبال آن يكسان توزيع نشدن بودجه هاي دولتي از سوي مديران فرهنگي ميان فيلمسازان سينما را در بحران قرار داده است.